Pere-Enric Barreda i Edo

 

Ahir, al bellíssim cementeri de Benassal, el seu poble, fou soterrat, en un acte emotiu i multitudinari, Pere-Enric Barreda, que acabava de trobar una mort sobtada a Barcelona. Professor del Departament de Filologia Llatina, de la Universitat de Barcelona, i investigador de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals, de la mateixa Universitat, Pere-Enric era el cronista oficial de Benassal i d’Ares.

Llatinista prestigiós, ha publicat treballs pioners de la història medieval de l’Alt Maestrat (especialment de Benassal) així com de la zona aragonesa veïna. Profundament unit, des de jove, a l’obra i llegat de Carles Salvador, va dedicar bona part de la seua vida a l’edició i promoció de la biografia i l’obra del mestre de Benassal, del qual preparava l’edició del poemari inèdit Veles i gavines. Gran impulsor de la Fundació Carles Salvador, era membre del patronat fundacional d’aquesta entitat benassalenca. Fou així mateix un col·laborador incondicional de l’Institut d’Estudis Catalans.

Ciutadà honest i compromès amb la lluita per la dignitat nacional del país i treballador incansable de la cultura, Pere-Enric Barreda és segurament l’erudit i humanista de més talla que ens ha donat Benassal des de mossèn Joaquim Garcia Girona.

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories