VICENT USÓ, SOCARRAT MAJOR

L’Associació Cultural Socarrats ha concedit el premi Socarrat Major a Vicent Usó, per la seua aportació a la literatura catalana; un treball permanent de lluita a favor de la llengua, la cultura i de funció divulgadora de l’escriptura, com a formador i, també com animador incansable de grups de lectura, tal i com explica l’entitat a través d’un comunicat.

Vicent Usó, nascut a Vila-real (Plana Baixa) el 1963, és un escriptor conegut i molt guardonat. Des dels inicis l’any 1992 amb l’obra La cançó estimada, ha publicat tretze narracions: La memòria del vent, La mirada de Nicodemus, Tan oberta com sempre, Maig era el mes sense pluja, L’herència del vent del sud, La taverna del Cau de la Lluna, Crònica de la devastació, Les ales enceses, Els inconvenients de la felicitat, El músic del bulevard Rossini, La mà de ningú, Les veus i la boira i La retratista d’ànimes.

També ha escrit guions per a teatre i televisió, i ha fet de periodista cultural, crític literari i columnista d’opinió.

La seua obra ha merescut premis com l’Andròmina dels Octubre o el Fiter i Rosell d’Andorra, entre d’altres. A més, ha sigut dos vegades finalista del premi Sant Jordi de novel·la.

El premi Socarrat Major li serà lliurat  durant un sopar homenatge, que tindrà lloc al restaurant El Molí (ermita de la Mare de Déu de Gràcia) de Vila-real, el pròxim 11 de febrer, a partir de les 21 h.

A més, el divendres 3 de febrer a les 19:30 h a la Sala de Conferències de la Biblioteca Universitària del Coneixement (avinguda de Pius XII, 43. Vila-real) tindrà lloc una taula redona sobre L’obra literària, una descoberta entre l’autor i el lector. A la taula redona participaran: Anna Moner (escriptora), Xavier Aliaga (escriptor i periodista) i Vicent Pallarés (escriptor d’El Pont Cooperativa de Lletres).

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories