AL CARRER EN VALENCIÀ I LES NORMES A LA PLAÇA MAJOR

La Plataforma Castelló per la Llengua, de la qual l’Institut d’Estudis Catalans forma part molt activa,  celebra 10 anys d’activitats i ho vol celebrar amb la major normalitat: normalitat en les activitats i normalitat lingüística. Sota el lema “Al carrer, en valencià!” fem referència  a la necessitat que el valencià tinga una bona salut, el seu ús ha de ser majoritari en la societat, és a dir, que s’use amb normalitat en tots els àmbits de la vida diària. Així mateix, el dia 11 de desembre continuem amb els actes en commemoració del 89 aniversari de les Normes de Castelló a Castelló de la Plana.

El dissabte, 11 de desembre, els actes s’iniciaran a les 18 h a la casa Matutano amb un homenatge als signataris de les Normes del 32 amb la lectura del manifest. Seguidament, una manifestació recorrerà el mateix carrer de Cavallers fins a la plaça Major,  a portes de l’Ajuntament on es llegirà un text en què es reivindicarà l’ús de la plaça com a lloc on s’haurien de poder celebrar cada any els actes en commemoració de les Normes. Durant el trajecte, es representaran diverses manifestacions de cultura popular, com ara l’Associació Botafocs Ball de Dimonis del Grau, les danses tradicionals de l’Agrupació Folklòrica El Millars, o les torres humanes de la Muixeranga de Castelló amenitzada pel grup de dolçaines i tabals del grup La Llavor, a més d’un passacarrer amb el grup de música balcànica La Trocamba Matanusca.

A continuació el seguici recorrerà la plaça de la Pescateria, els carrers d’Enmig, de Ruiz Zorrilla i l’avinguda del Rei en Jaume fins a aplegar a l’Hort dels Corders on, a les 20 h, la regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló organitza un concert a càrrec de Xavi Sarrià.

 

Puede ser un dibujo animado de ‎text que diu '‎COMMEMORACIÓ 89 ANIVERSARI DE LES NORMES DE CASTELLÃ AL م CARRER ILES NORMES EN ALAPLAÇA! 18.00h. Homenatgo als signataris ALENGIA es Normes Castelló Casa Matutano. Manifestació amb cercavila de cultura popular participen: -Botafocs -Agrupació folklorica Millars Conlloga Muixeranga Castelló dolçainai tabal d'Almenara La Trocamba Matanusca 20.00h. Actuació musical Xavi Sarrià de t'Hort dels Corders 11 de desembre de 2021 plaça Orpus 2 CASTELLO Castelló‎'‎

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories