LA JANA ACULL ELS PREMIS MAESTRAT VIU 2023

L’acte de lliurament dels premis Maestrat Viu, entitat amb qui la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans a Castelló de la Plana col·labora cada any, tindrà lloc a la plaça Major de la vila de la Jana el dissabte 27 de maig a les sis de la vesprada.

El col·lectiu en defensa de la llengua i de la cultura Maestrat Viu anuncià  que els guanyadors dels Premis Maestrat Viu a la iniciativa anual 2023 són Àlex Torres Tomàs i Fermín Sales Segarra ex aequo en la categoria personal, per l’obra d’investigació etnomusicològica Fil de la memòria. El romancer tradicional a les comarques de Castelló i el projecte multimèdia El Maestrat filmat, respectivament; i l’associació Connecta Natura en la categoria de col·lectiu, per la consolidació del projecte de prospecció, conservació i revalorització de les varietats fruitals i hortícoles tradicionals.

A més a més, els  guanyadors dels premis d’honor de la desena edició dels Premis Maestrat Viu són l’escriptor d’Albocàsser Pep Castellano i la revista de les Coves de Vinromà Tossal Gros. El jurat dels Premis Maestrat Viu ha considerat concedir el Premi Carles Salvador 2023 a Pep Castellano Puchol per ser l’autor de l’obra de literatura infantil i juvenil més sòlida del Maestrat amb vora cinquanta títols i escrita íntegrament en valencià. El Premi Pere Labèrnia 2023 el rep la revista Tossal Gros per la continuïtat d’una publicació que, durant trenta-cinc anys, ha articulat la informació local a les Coves de Vinromà contribuint a la normalització lingüística de l’ús públic del valencià i que ha esdevingut un referent de la premsa local del Maestrat des de l’associacionisme i la promoció de la cultura.

 

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories