La Universitat Jaume I rep la Flama de la llengua

Dimecres passat, 1 de febrer, el president del Centre Excursionista de Castelló (CEC), Guillem Palomo, va fer entrega de la Flama a Vicent Climent, rector de l’UJI, i a Àlex Tejedor, estudiant i membre de la plataforma Castelló per la Llengua.

Tots tres van destacar en llurs intervencions la significació de la Flama com a símbol de la defensa i la dignificació de la llengua catalana i van insistir en la importància de les institucions educatives i de la societat civil en la normalització lingüística. A més a més, Tejedor va aprofitar l’ocasió per a reivindicar un ensenyament públic, en valencià i de qualitat, i Palomo va assenyalar la defensa de la llengua com un dels trets característics dels centres excursionistes.

Per últim, Vicent Pitarch, delegat de l’IEC a Castelló de la Plana, va fer un repàs històric sobre les fites més destacades d’aquesta commemoració en homenatge al lingüista Pompeu Fabra per part del moviment excursionista, que arriba enguany per primera vegada a terres castellonenques, coincidint amb el 80è aniversari de les Normes de Castelló.

L’acte va comptar també amb les interpretacions d’ El cant dels ocells i Muntanyes de Canigó per part del Cor Pentecosta de Castelló, de l’Associació Josep Climent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories