Màrius Serra, Vicent Pascual, Ramon Gomis i Jordi Salas-Salvadó, nous membres de l’IEC

El Ple de l’Institut d’Estudis Catalans va acordar el 25 de febrer incorporar dos nous membres a la Secció Filològica de l’IEC i dos membres més a la Secció de Ciències Biològiques: els metges Ramon Gomis i Jordi Salas-Salvadó. Des de la Delegació de Castelló ens felicitem per les noves incorporacions, en especial la del valencià Vicent Pascual.

Vicent Pascual ha tingut una trajectòria que ha estat clau en el procés d’introducció de la llengua catalana en l’escola valenciana en les darreres tres dècades. Pascual va liderar els sectors educatius més dinàmics i compromesos amb la llengua catalana i va tenir un paper clau en el procés modernitzador de l’ensenyament al País Valencià. Del 1973 fins al 1977, al col·legi Francesc Ribalta d’Algemesí va començar a fer classes de català. L’any següent es va traslladar a Tavernes i va començar una etapa frenètica pel que fa l’ensenyament de la llengua.  Pascual és autor de nombrosos llibres de text i del vocabulari valencià-castellà castellà-valencià publicat en Tabarca. També és coautor, junt amb Vicent Sala del llibre Un model educatiu per a un sistema amb tres llengües. A més, ha treballat com a assessor pedagògic al CEFIRE d’Alzira i ha col·laborat amb la realització de documents per a Escola Valenciana, la xarxa de més important al País Valencià de penetració de la llengua a l’escola. És per això que ens felicitem de la seua incorporació a l’Institut d’Estudis Catalans.

Podeu trobar més informació ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories