Dimecres 29 de maig tindrà lloc l’entrega dels VIII Premis Vicent Marçà de narrativa escolar

 Aquest dimecres, a les 19h, el Teatre Principal acollirà l’entrega de premis

El VIII Premi de Narrativa Escolar “Vicent Marçà” ha arreplegat enguany 775 treballs d´escolars de 36 col·legis de Castelló Dilluns, 27 de Maig de 2013.  El regidor de Cultura, Vicent Sales, ha presentat aquest matí la gala que servirà per al lliurament de guardons d´una nova edició del Premi de Narrativa escolar “Vicent Marçà”. En la roda de premsa també han participat la vídua del mestre i creador literari, Dolors Ibáñez, així com Joan Josep Trilles, com a membre de l´organització.

Sales ha destacat que “Vicent Marçà, era professor, escriptor, amant del teatre però, per damunt de tot, una gran persona bolcada en la camp de l´educació i en la pedagogia”. El regidor ha recordat que “el seu nom dóna títol a aquest Premi que pretén promoure l´ús de la llengua valenciana en l´àmbit escolar i aconseguirà, com no, incentivar la creativitat literària infantil ja que, aquest concurs, va dirigit als alumnes del tercer cicle de primària de tots els centres educatius de la ciutat de Castelló”.

Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Federació Escola Valenciana, Llibreria Babel i l´Editorial Bromera, l´Ajuntament de Castelló i la pròpia família de Vicent Marçà són impulsors i organitzadors d’aquest Premi.

El pròxim dia 29 de maig, en el Teatre Principal, es realitzarà la presentació oficial del llibre titulat “Aventures pels Pèls”, que arrepleguen els relats seleccionats de 43 xiquets i xiquetes de 5è i 6è de primària.

Per la seua banda, Dolors Ibáñez ha agraït “la col·laboració de l´Ajuntament de Castelló i de totes la persones que fan possible aquest Premi, que és la millor manera d´homenatjar a Vicent”. Ibáñez ha posat l´accent que “açò coincideix amb la seua voluntat perquè la societat de Castelló s´implique en l´educació, incentivant als xiquets i xiquetes perquè estimen el valencià, la literatura i la seua cultura. Per tant, cada vegada que s´aproximen aquestes dates estem molt felices ja que és el millor record que se li pot fer a Vicent. Per a nosaltres el dia de la gala és un dia de festa i d´alegria, perquè allí, a més dels organitzadors, acudeixen també tots els participants i les seues famílies”.

L’esposa de Vicent Marçà també ha tingut paraules d´agraïment per als col·legis que han participat en aquest Premi, “el que ens demostra la gran implicació del professorat en l´educació dels xiquets i xiquetes, en l´ensenyament del valencià i la il·lusió de les famílies per la participació dels seus fills o filles en aquest certamen”.

Joan Josep Trilles ha destacat la participació en aquest Premi recordant que “la quantitat de relats ha passat de 248 i 15 col·legis en la primera edició, als 775 i 36 col·legis d´enguany”. Trilles ha comentat que “com novetat enguany tindrem més protagonisme infantil amb actuacions com la de l´orquestra infantil del CEIP Herrero, dirigida per Francesc Bayarri, en el qual serà la seua última aparició abans de la seua jubilació. I també tindrem una representació teatral d´un dels relats que han estat seleccionats en els últims 8 anys per aquest Premi. Una obra que interpretaran els alumnes i alumnes del CEIP “Manel Garcia Grau dirigit per Rafael Lloret Porcar”.

Com membre de l´organització, Trilles també ha comentat que “pràcticament no queden entrades, ja que la majoria es reparteixen entre els propis familiars dels xiquets que han estat seleccionats i els grup participants en la gala, amb el que el Teatre Principal presentarà un ple total”.

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories