El delegat de l’IEC a Castelló, Vicent Pitarch, realitzarà una conferència a Benlloc aquest cap de setmana

La conferència, anomenada “L’escola valenciana, fonament de la democràcia”, està emmarcada dins de les XVIII Jornades Culturals de la Plana de l’Arc i tindrà lloc dissabte 26 d’octubre a les 12:45h

A continuació s’inaugurarà l’exposició “Ensenyar valencià en temps difícils. Carles Salvador i Enric Matalí”. L’any 1949, Carles Salvador va impulsar el que es considera una de les grans fites de l’ensenyament i la normalització del valencià després de les Normes de Castelló: els Cursos de Gramàtica Valenciana. Aixoplugats per l’associació valencianista Lo Rat Penat, els Cursos van esdevenir fins a l’any 1976 el centre d’irradiació de la catalanitat i la sensibilitat per la llengua. En aquesta tasca, van acompanyar Salvador alguns dels integrants de la vella generació valencianista del 1930 i Enric Matalí, que va esdevenir l’ànima i el principal sostenidor de la iniciativa.

L’ensenyament en valencià, els reptes futurs de la societat rural i les empremtes de la Guerra Civil seran els temes principals al voltant dels quals girarà la XVIII edició de les Jornades Culturals de la Plana de l’Arc, que enguany se celebraran a Benlloc els propers dies 25, 26 i 27 d’octubre. Podeu consultar el programa complet ací.

 

 

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories