L’IEC mostra el seu ferm rebuig al tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià

El tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià constitueix l’enèsim atac que fa el govern espanyol a la llengua dels valencians. La decisió d’expulsar la nostra llengua a la ràdio, així coml’atac a la immersió lingüística a les escoles, deixen al descobert l’objectiu d’impedir que els valencians puguem viure amb normalitat en la nostra llengua i en la nostra  casa. És una mostra més de com es pretén assolir el projecte polític de Wert: “espanyolitzar-nos”.

Des de la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans de Castelló no podem més que mostrar el nostre ferm rebuig i la més sincera indignació envers el nou intent d’arraconar el català, a través de polítiques que fan recordar el genocidi cultural. Des d’una institució dedicada a la recerca i investigació en llengua catalana considerem que la decisió de barrar el pas a les ones de Catalunya Ràdio atempta obertament contra la base pluricultural i plurilingüe de l’Estat i fins i tot qüestiona la Constitució, la qual, suposadament, garanteix  la protecció de les llengües.

El tancament de mitjans de comunicació no es pot defensar amb arguments tècnics, ni tampoc es pot reduir únicament a sensibilitats lingüístiques, sinó que s’ha d’entendre com allò que és: un atac flagrant als drets cívics i polítics dels valencians, a la llibertat d’expressió i d’informació. Enfront del nou atemptat que rep el poble valencià, reclamem el seu dret a disposar d’uns mitjans de comunicació de qualitat, plurals i en valencià, perquè la llibertat informativa és un dels requisits indispensables de qualsevol societat democràtica.

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories