Una trentena de persones van participar al ‘vermut literari’ amb Joan Pla al Pinar del Grau

El passat dissabte 7 de juny va tenir lloc l’últim acte del cicle de ‘vermuts literaris’ organitzats per la Delegació de Castelló de l’IEC i Castelló per la Llengua durant la primavera del 2014. En aquesta ocasió ens acompanyava l’escriptor Joan Pla (Artana, 1942), després del seu pas pels vermuts de l’escriptor borrianenc Joan Garí, de l’historiador novelder Antoni Rico i del filòleg i escriptor castellonenc Lluís Meseguer.
L’acte va tindre lloc, per primera vegada, al Pinar del Grau de Castelló, un marc incomparable per a gaudir de la conversa amb Pla, un dels autors més prolífics i reconeguts de les nostres comarques, especialment en el camp de la narrativa juvenil. En la seua primera intervenció, l’autor va desgranar el paper de l’amor i de la mort com a motors i eixos centrals de moltes de les seues obres, des de la ja mítica Mor una vida es trenca un amor a obres més recents com La violinista de París o Amor i mort a Venècia.
Tot seguit, les intervencions del públic van encaminar el debat cap a la reflexió sobre la literatura adreçada als joves, les diferències amb la literatura per a adults i la posició de l’autor convidat en aquesta discussió. Pla va afirmar que “si és bona, tot és literatura”, i va remarcar que és molt difícil “aconseguir que els joves te l’accepten”: cal inspeccionar el seu món i posar-se en el seu lloc, i en aquest sentit va assenyalar que “ser professor a cicles superiors o ESO m’ha ajudat molt”. Algunes de les claus, per a l’autor, són emprar “un llenguatge que, sense renunciar a la qualitat lingüística, evite els refistolaments” i ancorar les trames en “temàtiques socialment rellevants: l’avortament, la crisi econòmica, els complexos de joventut, la mala consciència…”, que els facen madurar al mateix temps que es diverteixen.

Castelló per la Llengua i la Delegació de Castelló de l’IEC volem agrair la participació dels quatre escriptors convidats en aquesta edició i la bona resposta del públic, que ens animen a preparar-ne la propera edició, de cara a la tardor del 2014. Estigueu atents a les novetats!
Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories