Castelló atorgarà la distinció de fill predilecte a Germà Colón

L’Ajuntament de Castelló va acordar per unanimitat la tramitació de la distinció de fill predilecte al lingüista Germà Colón i el 2 de juliol rebrà el premi Xarxa Vives

Germà Colón va nàixer a Castelló el 1928, és un romanista de prestigi internacional i de la lexicografia catalana i ha rebut multitud de reconeixements per la seua trajectòria lligada al món acadèmic, la investigació, el patrimoni i la cultura. Colón va ser catedràtic a la Universitat de Basilea i ha estat nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat de Barcelona. També li foren atorgats el Premi Valencià de l’any de la Fundació Huguet, el Premi Sanchis Guarner de la Fundació Jaume I, el Premi d’Honor de les Lletres Valencianes, el Premi Prat de la Riba del IEC, el Premi Crítica Serra d’Or en edició d’obra catalana  pel Llibre de Consolat del Mar, la Creu de Sant Jordi  i el Premi de Literatura de la Generalitat de Catalunya. Va rebre també la Gran Cruz de Alfonso X el Sabio.

Juntament amb el professor Arcadi Garcia va editar Els furs de València. Entre les seues obres cal esmentar El léxico catalán en la Romania, La llengua catalana en els seus textos, El panorama de la lexicografia catalana, El español y el catalán, juntos y en contraste, i Estudis de filologia catalana i romànica. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans (Secció Filològica). La seua biblioteca, de més de 20.000 obres, l’ha donada a l’UJI.

El proper 2 de juliol, en l’acte de cloenda del curs, rebrà a Perpinyà la Medalla d’honor de la Xarxa Vives per part de les  21 Universitats dels Països Catalans que en formen part. Podeu consultar més informació ací.

 

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories