La Fundació Huguet atorgarà els premis de ‘Valencià de l’any’ a Avel·lí Flors Bonet i a Al tall

Com cada any, la commemoració institucional del 9 d’octubre per part de l’Ajuntament de Castelló de la Plana es farà través de la concessió dels premis Valencià de l’any 2013 atorgats per la Fundació Huguet.

El guardó s’ha atorgat de manera ininterrompuda d’ençà del 1968. Des de la convocatòria de l’any 1997, la Fundació Huguet va acordar el desdoblament del premi de “Valencià de l’any” en dues modalitats: un premi per a persones o entitats que han destacat en la defensa de la llengua pel seu treball dins l’àmbit de les Humanitats i un altre premi per a persones o entitats que han excel·lit amb motius semblants en qualsevol altre camp de l’esfera social: ciència, tecnologia, esport, empresa, sanitat, art, etc.

Enguany -tal com queda refectit a l’acta de la reunió- es va acordar per unanimitat concedir el premi:

“Al senyor Avel·lí Flors Bonet, en reconeixement del seu treball en defensa de la nostra llengua, dins els moviments cristians que han desenvolupat el manament del Concili Vaticà II de celebrar en les llengües vernacles els ritus catòlics i especialment pel seu treball a l’Associació Josep Climent de Castelló de la Plana.

Al grup musical ‘Al Tall’, en reconeixement dels prop de quaranta anys de treball en la música, la cultura, la recuperació històrica i la reivindicació de la nostra llengua, durant els quals han construït un llegat de registres sonors d’identitat cultural que reconeixen diferents generacions de valencians i valencianes”.

L’acte -que és obert al públic- tindrà lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament a les 13h.

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories