Germà Colón, membre de la Secció Filològica de l’IEC, rebrà la distinció de soci d’honor del CULC en un acte que tindrà lloc demà a les 13.30h en l’Aula Germà Colón de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI

Vicent Pitarch, delegat de l’IEC a Castelló, assitirà a l’acte de lliurament

Germà Colón va nàixer a Castelló el 1928, és un romanista de prestigi internacional i de la lexicografia catalana i ha rebut multitud de reconeixements per la seua trajectòria lligada al món acadèmic, la investigació, el patrimoni i la cultura. Colón va ser catedràtic a la Universitat de Basilea i ha estat nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat de Barcelona. També li foren atorgats el Premi Valencià de l’any de la Fundació Huguet, el Premi Sanchis Guarner de la Fundació Jaume I, el Premi d’Honor de les Lletres Valencianes, el Premi Prat de la Riba del IEC, el Premi Crítica Serra d’Or en edició d’obra catalana pel Llibre de Consolat del Mar, la Creu de Sant Jordi i el Premi de Literatura de la Generalitat de Catalunya. Va rebre també la Gran Cruz de Alfonso X el Sabio.

Juntament amb el professor Arcadi Garcia va editar Els furs de València. Entre les seues obres cal esmentar El léxico catalán en la Romania, La llengua catalana en els seus textos, El panorama de la lexicografia catalana, El español y el catalán, juntos y en contraste, i Estudis de filologia catalana i romànica. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans (Secció Filològica). La seua biblioteca, de més de 20.000 obres, l’ha donada a l’UJI.

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories