L’IEC inaugurarà la commemoració del 83é aniversari de les Normes de Castelló

Miquel Àngel Pradilla presentarà el seu llibre La catalanofonia: una comunitat del segle XXI a la recerca de la normalitat lingüística

L’acte tindrà lloc el proper divendres 13 de novembre a les 19h a la Llotja del Cànem, a Castelló de la Plana. Maria Nebot, secretària de l’IEC a Castelló, serà l’encarregada d’obrir el programa d’actes commemoratius de les Normes i de presentar l’autor de l’obra.

Miquel Àngel Pradilla Cardona és professor titular a la Universitat Rovira i Virgili, membre numerari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, membre del Consell Social de la Llengua Catalana de la Generalitat de Catalunya i director de la Xarxa CRUSCAT d’investigació sociolingüística. En l’àmbit editorial exerceix la direcció científica d’Onada Edicions.

La seua tesi doctoral, Variació i canvi lingüístic en curs en el català de transició nord-occidental/valencià, és el resultat de la confluència de dues de les grans línies de recerca a què es dedica, la sociolingüística variacionista i la fonètica experimental. L’altre gran camp d’atenció de la seua investigació el constitueix la sociologia del llenguatge.

La catalanofonia és una anàlisi sociolingüística de l’estat de la llengua catalana en general i en cada un dels territoris on es parla així com de les polítiques lingüístiques que s’hi han dut a terme; i explica (i vol ser una contribució) a la pugna de la comunitat lingüística catalana per a assolir un estatus normal entre les llengües mitjanes d’Europa.

L’acte s’emmarca dins de la commemoració que cada any duu a terme la plataforma mobilitzadora Castelló per la Llengua i que enguany es clourà dissabte 12 de desembre amb la ja tradicional Fira d’Entitats i Manifestació.

pradilla_iec_xarxes

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories