Vicent Pascual Granell, Socarrat Major

L’Associació Cultural Socarrats ha concedit el premi Socarrat Major a Vicent Pascual Granell. Mestre, pedagog i escriptor, cursà la carrera de magisteri i s’inicià en la docència el 1970. Vicent Pascual Granell ha tingut una trajectòria clau en el procés d’introducció de la llengua catalana en l’escola valenciana i la seua modernització en les darreres tres dècades. Ha destacat en l’elaboració de material didàctic, especialment de llibres de text, que han obtingut una gran difusió: Rodet, Penyagolosa, L’Arca, Cèrcol, etc. També és autor del Diccionari Tabarca: valencià-castellà/castellà-valencià (1990) i del Diccionari Tabarca escolar: valencià-castellà/castellà-valencià (2015). Pel que fa a l’educació bilingüe i plurilingüe, és coautor, amb Vicent Sala, del llibre Un model educatiu per a un sistema escolar amb tres llengües (1991), a més ha publicat diversos articles en revistes especialitzades i documents programàtics com ara Un model d’educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià (Escola Valenciana, 2011). Ha estat assessor pedagògic al Servei de Formació de Professorat CEFIRE d’Alzira durant molts anys i de l’Editorial Gregal en els inicis. També ha escrit novel·les juvenils com El guardià de l’anell (1984), L’últim guerrer (1986), L’enigma del medalló (1996), i Els dorments (2014). L’any 2013 ingressà a l’Institut d’Estudis Catalans (Secció Filològica).

El premi Socarrat Major li serà lliurat durant un sopar homenatge, que tindrà lloc al restaurant El Molí (ermita de la Mare de Déu de Gràcia) de Vila-real, el pròxim 6 de febrer, a partir de les 21h.

A més, el divendres 22 de gener a les 19:30h a la sala de conferències de la Biblioteca Universitària del Coneixement (avinguda de Pius XII, 43. Vila-real) tindrà lloc una taula redona sobre L’educació en valencià: qualitat i garantia plurilingüe. A la taula redona participaran: Isabel Rios, Vicent Moreno, Elsa Vilalta i Joan Lluís Martín.

 

Actes_Soccarrat_Major_2016-b

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories