El Dr. Ferran Arasa, flamant membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans

El Ple de l’Institut d’Estudis Catalans va acordar el passat 18 de febrer incorporar set nous membres numeraris. En concret, a la Secció Històrico-Arqueològica ha ingressat el castellonenc Ferran Arasa, professor d’arqueologia a la Universitat de València.

La seua activitat de recerca s’ha orientat cap a l’estudi del període romà al País Valencià. Més concretament, ha centrat la seua tasca en les  següents línies de recerca: epigrafia, escultura, arquitectura i vies de comunicació.

Treballa també sobre la historiografia de l’arqueologia valenciana, en l’estudi de la toponímia i en les transformacions lingüístiques lligades a la romanització, i també té treballs valuosos de ceramologia.

El 1995 va rebre el Premi Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans per la seua tesi doctoral Territori i poblament en època romana a les comarques septentrionals del litoral valencià. Ha publicat, entre altres títols, La romanització a les comarques septentrionals del litoral valencià. Poblament ibèric i importacions itàliques en els segles II-I aC (2001) i La ciutat romana de Lesera (2009).

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories