LA FLAMA, SÍMBOL DE CATALANITAT

La Flama del Canigó és un símbol de la nostra identitat, la nostra llengua i de la nostra cultura, és una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol principal.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Acció Cultural del País Valencià serà l’encarregada de fer arribar la Flama del Canigó a la plaça del Casal Jove del Grau de Castelló el pròxim 23 de juny a les 19 h, on les companyes de Botafocs la custodiaran al llarg de tota la nit fins a l’hora d’encendre la foguera.

Vicent Pitatch, rebrà la flama al Grau en representació de la delegació de Castelló de la Plana de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

 

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories