“Castelloneries” a la Universitat d’Alacant

Vicent Pitarch, Delegat de l’IEC a Castelló de la Plana, i Manuel Carceller, comissari de l’exposicióCastelló de la Plana en el tardofranquisme”, intervindran en l’acte de presentació de l’exposició, que es podrà visitar a l’Aulari I de la Universitat d’Alacant entre el 22 de febrer i el 20 de març.

Castelloneries va ser un programa de Ràdio Castelló, emès cada dissabte sense interrupció des del 1965 fins al 1983, amb guió i direcció de Francesc Vicent Doménech, Quiquet de Castàlia , periodista vocacional i escriptor costumista. Era un programa informatiu i cultural, dedicat a les comarques castellonenques i amb el català com a  llengua vehicular.

L’emissió va contribuir a difondre l’obra d’escriptors valencians del segle XX, com ara Emili Beüt, Carles Salvador, Bernat Artola, Miquel Peris i Segarra, Josep Pascual i Tirado, Salvador Guinot, Josep Barberà i Ceprià… i  de la compositora Matilde Salvador i Segarra, figura fonamental de la cultura valenciana del segle XX i l’autora que més música ha escrit mai per a ser cantada en català.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories