La Fundació Huguet va atorgar ahir premis a Isabel Clara-Simó i Escola Valenciana

La commemoració institucional del 9 d’octubre per part de l’Ajuntament de Castelló de la plana es va fer, ahir, a través de la concesió dels premis Valencià de l’any 2011 atorgats per la Fundació Huguet.

El premi individual va ser atorgat a Isabel Clara-Simó i el premi d’entitats a Escola Valenciana. La glossa de la premiada la va fer Manuel Rosas Artola i la glossa d’Escola Valenciana Vicent Pitarch, tots dos membres del patronat.

Vicent Pitarch, en la seua glossa, va remarcar la gran centralitat d’Escola Valenciana en la vida cultural de la societat valenciana, un moviment que aixopluga el conjunt de 26 col·lectius i associacions que treabllen per la defensa de la llengua i la cultura. El delegat de l’IEC a Castelló de la Plana va destacar la capacitat mobilitzadora d’Escola Valenciana que ha reunit més de dues-centes mil persones en les darreres trobades de la Festa per la Llengua que organitza tots els anys. I, sobretot, el paper de la Federació en el món de l’educació, que “es manté en primera línia de foc per la defensa a ultrança del model valencià d’educació, que tan eficaç s’ha manifestat i, doncs, en oposició oberta enfront del decret 127/2012, de 3 d’agost, del Consell, pel qual es regula el plurilingüisme en l’ensenyança no universitària al País Valencià”. Així, “en última instància, aquesta reunió ens aporta la gratificació afegida de constituir un homenatge sense precedents, el que té guanyats, amb mèrits sobrers, Escola Valenciana” va dir. Vicent Moreno i Baixauli, president d’Escola Valenciana, va recollir el premi.

Després d’haver fet els lliuraments corresponents, el senyor Alcalde va exposar el profund sentit que tenen els premis en la vida cívica i cultural de Castelló, així com la importància de fer-los coincidir amb la diada del 9 d’octubre.

Finalment, en els parlaments, va quedar molt explícit que l’acte s’incloia dins l’homenatge de la ciutat a les Normes de Castelló en el seu 80è aniversari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories