Viatge al país de Tombatossals. El Voladoret i Benlloc

El delegat de l’IEC a CAstelló de la Plana, Vicent Pitarch, va participar  en la commemoració del 9 d’octubre a Benlloc.

La commemoració del 9 d’octubre, a Benlloc, va presentar enguany un disseny molt especial, la vespra de la festa. Per una banda, els alumnes del CRA el Trescaire van oferir, a l’Auditori de la localitat i a partir de les 15.30, un muntatge espectacular del Tombatossals, sota el títol “Viatge de Tombatossals”. Música i cançons, coreografia, decorats i escenificació global van posar-se al servei d’un espectacle ple d’originalitat i frescor. Definitivament, el claustre i l’alumnat del centre educatiu han tornat a donar una mostra de la seua capacitat de treball i de creativitat.

L’acte havia estat presentat per Vicent Pitarch, que va explicar al cercle entusiasta del Trescaire la significació del Voladoret i, en conseqüència, el paper que el poble de Benlloc manté amb el gran mite castellonenc del Tombatossals.

Posteriorment, a partir de les 7 de la vesprada i al mateix Auditori, l’Ajuntament organitzava l’acte institucional del 9 d’octubre, amb una conferència de V. Pitarch, que va exposar els aspectes fonamentals de l’obra Tombatossals i, en concret, les claus explicatives del conte del Voladoret, tot relacionant-lo amb Benlloc, el poble on va trobar el descans definitiu Josep Manuel Pascual Roig, el xiquet del Voladoret. Al mateix temps, era presentada en públic la versió que del Tombatossals acaben de publicar el conferenciant conjuntament amb el dibuixant Joan Montañés, “Xipell”, amb el títol Viatge al país de Tombatossals, una adaptació escolar, editada per Onada Edicions i que compta amb la Guia didàctica, obra del professor Joan Peraire.

Al final de la conferència, l’alcalde va lliurar una placa commemorativa als hereus de Josep Pascual Tirado. En definitiva, els dos actes en conjunt, alhora que commemoraven el 9 d’octubre, constituïen un homenatge a les Normes de Castelló, en el seu 80è aniversari, així com a dos dels seus signataris il·lustres, Josep Pascual Tirado i Joan B. Porcar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories