Avui s’inicia la recta final de la commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló

Els principals actes previstos són un cicle de conferències en què participaran Vicent Partal i Josep Murgades, en el qual col·laboren l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Jaume I, i una diada reivindicativa el 15 de desembre, amb manifestació i concert.

Avui, dimarts 11 de desembre, a les 19h i a la Llotja del Cànem, tindrà lloc la conferència “El català, llengua global”, a càrrec de Vicent Partal, director de vilaweb. L’acte serà presentat per Vicent Pitarch, delegat a Castelló de l’IEC i membre de Castelló per la llengua.

Demà, dimecres 12 de desembre, a les 19h i a la Llotja del Cànem, tindrà lloc la conferència “Pompeu Fabra i les Normes de Castelló”, a càrrec de Josep Murgades, catedràtic de filologia a la Universitat de Barcelona, escriptor i traductor. L’acte serà presentat per Avel·lí Flors, portaveu de Castelló per la Llengua.

Finalment, el dissabte 15 de desembre tindrà lloc una diada reivindicativa que omplirà el dia d’activitats. A les 10.30h, a la plaça Fadrell, s’inaugurarà el tram de Castelló de l’intinerari de El Camí. A les 11h, a la plaça Santa Clara, tindrà lloc una Fira d’entitats en la qual hi haurà diverses activitats infantils, un taller de foc i contacontes a càrrec de Contaclown i a les 14h, també a la plaça Santa Clara, hi haurà un dinar de 8 euros el menú i 4 per als infants.

Aquesta diada clourà amb una gran manifestació a la vesprada i un concert a la nit. La manifestació, organitzada per Castelló per la Llengua, eixirà a les 18h de la plaça de la Independència (La Farola) i recorrerà els carrers de Castelló sota el lema “Que no et retallen la llengua! Pels drets socials i lingüístics! Totes i tots a Castelló!”. La reivindicació se centrarà en la defensa d’un model educatiu públic, de qualitat i en valencià, una clara oposició a l’avantprojecte de llei de Wert que pretén retallar els drets socials (una educació pública i universal) i els drets lingüístics (el coneixement formal de la nostra llengua i la normalitat del seu ús). La Plataforma per l’Ensenyament Públic, Som Escola i els sindicats STEPV, STEI-i i USTEC també s’han sumat a la convocatòria, que rep ja el suport de més de 200 entitats, entre les quals es troba l’IEC, que feu una crida explícita a la manifestació en el seu acte central de commemoració de les Normes de Castelló a Barcelona.

A la nit, Agraviats, Obrint Pas i KOP donaran el toc festiu a la commemoració. El concert començarà puntualment a les 22h al recinte municipal de la Pérgola, situat al Passeig Ribalta. A les 20.30h s’obrirà la taquilla i a les 21h s’obriran les portes del recinte, on hi haurà servei d’entrepans. Podeu consultar els punts de venda anticipada ací.

A més, Castelló per la Llengua ha preparat un seguit de vídeos animant a assistir a la manifestació on han participat diverses personalitats dels territoris de parla catalana. Podeu veure l’últim vídeo ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories