La delegació de Castelló de l’Institut d’Estudis Catalans enceta la primavera amb una programació plena d’activitats

Vermuts literaris, conferències de filosofia, biologia i sociolingüística configuren l’agenda d’abril a juny

Els vermuts literaris seran els protagonistes de la primavera 2013. L’Institut d’Estudis Catalans i Castelló per la Llengua llancen una proposta lúdica i cultural per als dissabtes al matí. Des d’aquest abril, podrem gaudir del vermut al pati de la Casa de Cultura de Castelló amb Vicent Pitarch, Vicent Usó, Ferran Archilés, Vicent Salvador i Joan Francesc Mira, mentre repassem algunes de les obres més importants de la literatura catalana contemporània. Vicent Pitarch serà l’encarregat d’obrir el cicle el proper 13 d’abril a les 12h, amb ell repassarem l’inici del valencianisme polític dels anys 30, així com la militància nacionalista dels 70 a Castelló a través de les seues obres L’eix castellonenc de cultura contemporània i El combat per la premsa: Al vent i Nosaltres, els valencians. Dissabte 27 serà el torn de Vicent Usó, amb qui xarrarem de la seua novel·la La mà de ningú. El 25 de maig podrem gaudir de l’exposició de Ferran Archilés sobre la seua controvertida obra, una excel·lent crítica acadèmica d’algunes de les tesis fusterianes. En juny hi comptarem amb Vicent Salvador, que ens parlarà de l’obra de Vicent Andrés Estellés i també amb Joan Francesc Mira, que tancarà el cicle amb una valoració del panorama sociopolític actual fent-se servir de la seua obra En un món fet de nacions.

A més, l’IEC col·labora amb l’Ateneu de Natura en l’organització de la conferència “Flora i vegetació de les Illes Columbretes”, a càrrec del botànic Carles Fabregat Llueca i que tindrà lloc el 15 d’abril a les 19h a la Llotja del Cànem.

El 8 de maig l’Institut organitza la conferència “La filosofia en la cultura catalana contemporània”, a càrrec del professor valencià Xavier Serra, autor de l´assaig “Història social de la filosofia catalana. La lògica (1900-1980)”.

Per últim, l‘IEC i Castelló per la Llengua també preparen unes jornades de sociolingüística que versaran sobre temes fonamentals com l’estat de la transmissió de valencià a l’entorn de Castelló i com substitució lingüística.

No cal oblidar, a més, que a l’abril també tenim dues cites ineludibles: la Festa per la Llengua, el 21 d’abril i la celebració de la diada nacional valenciana el 27 d’abril.

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories