L’IEC i Castelló per la Llengua engeguen un cicle de “vermuts literaris”

El 13 d’abril començarà un cicle de tertúlies literàries que es duran a terme els dissabtes al matí al pati de la Casa de Cultura de Castelló. 

Amb l’arribada del bon temps, l’Institut d’Estudis Catalans i Castelló per la Llengua ens presenten aquesta proposta lúdica, cultural i a la fresca. Hi parlarem sobre literatura catalana contemporània amb alguns dels seus protagonistes i experts. En un to informal, la proposta pretén recuperar l’esperit de les antigues tertúlies. A més, les entitats us conviden al vermut.

El proper dissabte a les 12h s’estrena el cicle de vermuts amb la intervenció de Vicent Pitarch. La tertúlia girarà entorn les obres L’Eix Castellonenc de la Cultura Contemporània i El combat per la premsa: Al vent i Nosaltres els valencians, que repassen la història i els protagonistes del valencianisme polític a la nostra ciutat, des dels anys de la República fins als 80. Dues aportacions per a entendre millor la societat castellonenca i que de ben segur donaran tema de conversa.

Canviant de to, dissabte 27 d’abril serà Vicent Usó qui ens presentarà la novel·la negra La mà de ningú, una obra que innova el gènere defugint la perspectiva del narrador-investigador i que desplega directament la història davant els ulls del lector, sense necessitat d’intermediari.

Ferran Archilés ens visitarà el 25 de maig amb la seua obra Una singularitat amarga. Joan Fuster i el relat de la identitat valenciana. Ens formularà algunes de les inconsistències que troba als axiomes del nacionalisme teòric valencià. En efecte, el llibre d’Archilés construeix un contra-relat a la visió, segons ell, ”essencialista” de la identitat valenciana en Fuster: es tracta doncs d’un llibre polèmic, de gran categoria intel·lectual i que ens convida a la reflexió.

L’1 de juny, Vicent Salvador ens parlarà de l’obra de Vicent Andrés Estellés, enguany que se’n compleixen 20 anys de la mort. Vicent Salvador és poeta i filòleg, catedràtic de l’UJI i membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. A més, és expert en l’obra del poeta de Burjassot, sobre el qual ha publicat Una aproximació a Vicent Andrés Estellés.

Joan Francesc Mira tanca el cicle el 22 de juny amb la presentació de En un món fet de nacions, un llibre construït a partir d’assajos i aproximacions biogràfiques, des d’un punt de vista holístic. En la primera part, Mira afirma la identitat col·lectiva a través de la festa i la literatura, entre d’altres elements. En la segona, ens aproxima a tretze personalitats de la cultura catalana contemporània. El col·loqui desembocarà, de manera probablement indefugible, en la valoració del panorama sociopolític valencià actual, cosa que promet un fecund debat.

Us convidem a conversar amb els protagonistes, a gaudir d’anècdotes desconegudes i a prendre un bon vermut a la fresca!

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (317)
General (319)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories