Rosa Solbes i Albert Sánchez-Pantoja rebran els XIV Premis Vicent Ventura

Els premis seran lliurats el 2 de maig a l'Aula Magna de la Universitat de València i el sopar homenatge tindrà lloc el 3 de maig a l'Hotel Luz de Castelló

El 2 de maig vinent i a l’Aula Magna de la Universitat de València seran lliurats els XIV Premis Vicent Ventura a Rosa Solbes i Albert Sánchez-Pantoja, per la seua contribució en el procés democratitzador de la societat valenciana i de dignificació del País Valencià.

Rosa Solbes, periodista i reconeguda militant pel feminisme, va ser la primera directora de Ràdio 9 i va presidir la Unió de Periodistes Valencians.

Albert Sánchez-Pantoja, pèrit industrial, va fundar i dirigir, juntament amb Frederic Rivas, la revista Al Vent i va ser un col·laborador decisiu en el programa radiofònic “Nosaltres els valencians”.

El lliurament dels premis (simbolitzats per una escultura original de l’artista Sebastià Miralles) serà presidit pels vicerectors de les Universitats de València i de la Jaume I, Dr. Antonio Ariño i Dr. Wenceslao Rambla, respectivament. En l’acte intervindran, a més, la periodista Emília Bolinches i Vicent Pitarch, delegat de l’IEC a Castelló, que glossaran la personalitat de Rosa Solbes i d’Albert Sánchez-Pantoja, respectivament. Els Premis Vicent Ventura són convocats per la Universitat Jaume I, la Universitat de València, CC.OO-PV, STEPV, UGT-PV, la Unió de Llauradors i Ramaders PV i la Unió de Periodistes Valencians.

El dia següent, divendres 3 de maig, a les 21 h i a l’Hotel Luz, de Castelló, tindrà lloc el sopar homenatge als premis Vicent Ventura 2013, amb parlaments d’Alfons Cervera, E. Bolinches, V. Pitarch, els dos premiats i sengles vicerectors de les Universitats Jaume I i Universitat de València. El sopar tindrà un preu de 20€ i se’n poden recollir els tiquets a l’Hotel Luz (c/ Pintor Oliet, 3), al Servei de Llengües i Terminologia de l’UJI (Rectorat, primera planta) i a la seu de la delegació de l'Institut d'Estudis Catalans a Castelló (c/ Antoni Maura, 4, segona planta).

Aquests premis foren instituïts, per part d’un grup d’amics de Vicent Ventura, amb l’objectiu de mantenir viu el llegat civil d’aquest castellonenc irrepetible i combatiu, tot homenatjant valencians i valencianes que s’hagen distingit per la fidelitat al llegat moral de Ventura, mitjançant un activisme més aviat discret i alhora insubornable, al marge de reconeixements institucionals.

 

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories