Ferran Archilés presenta ‘Una singularitat amarga. Joan Fuster i el relat de la identitat valenciana’ all tercer ‘vermut literari’

 

 

El proper dissabte 25 de maig, a les 12h a la Casa de la Cultura, tindrà lloc el tercer ‘vermut literari’, una iniciativa de Castelló per la Llengua i la Delegació de Castelló de l’IEC per promoure trobades amb escriptors i estudiosos de la nostra realitat lingüística, literària i cultural, en un ambient distès i agradable.

Aquest dissabte és el torn de l’historiador castellonenc Ferran Archilés, que hi presentarà el seu darrer llibre, Una singularitat amarga. Joan Fuster i el relat de la identitat valenciana (ed. Afers, 2012). Ens formularà alguns dels postulats -que no resisteixen la visió actual de la historiografia- que han constituït el suport teòric del nacionalisme valencià. En efecte, el llibre d’Archilés revisa en profunditat la visió, segons ell, “essencialista” de la identitat valenciana en Fuster: es tracta doncs d’un llibre polèmic, de gran categoria intel·lectual i que ens convida a la reflexió.

Recordeu que l’organització us convidem al vermut, i que només hi heu de venir amb ganes de xerrar i passar una bona estona parlant de llibres i literatura amb els seus protagonistes: els escriptors.

Per anar obrint boca, us deixem els enllaços a les crítiques d’Ester Pinter a El Punt Avui  i de Francesc Calafat a El País.

 

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (315)
General (317)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories