La delegació de l’IEC de Castelló dóna suport a la Vaga Indefinida de Docents de les Illes

Avui ens trobem al nové dia de vaga i el seguiment ha estat entre el 90% i el 45%. A més, pares i mares s’han posat d’acord per fer torns de vaga i no portar els xiquets a escola

La vaga dels docents de les Illes Balears i Pitiüses està rebent infinitat de suports des dels Països Catalans. Podeu consultar tot el llistat d’entitats i personalitats ací. Al País Valencià s’ha organitzat una Comissió de Suport que aplega més de 40 entitats.  Dilluns passat van organitzar, al Teatre Micalet de València, un acte informatiu de la lluita a les Illes amb la presència de Biel Caldentey (STEI), Indiana Mas (mestra en vaga) i Iñaki Aicart (portaveu de l’Assemblea de Docents).

Dimarts 24, a les 12h i a la Universitat Jaume I de Castelló, també va tindre lloc un acte informatiu sobre la vaga indefinida de docents que s’està portant a terme des de fa nou a les Illes.

A l’acte va intervindre Iñaki Aicart, portaveu de l’assemblea, que va explicar que la lluita dels docents ja porta dos anys en marxa però que la prepotència de l’administració Bauzá ha radicalitzat la lluita.
El portaveu va informar que l’any passat es van realitzar quatre vagues d’educació a les Illes, la inefectivitat d’aquestes va comportar que els docents s’organitzaren en assembla i, finalment, en juny decidiren fer una vaga indefinida. La llei imposava un suport de la vaga del 40% del professorat. Abans de l’inici de curs havien aconseguit superar el percentatge.
Segons va dir, la vaga està sent tot un èxit a la majoria de les Illes, superant el 90% a Formentera, al voltant del 80 % a Eïvissa i del 50% a Mallorca, en el seté dia de vaga. Part de l’èxit d’aquesta vaga rau en l’oposició frontal de la societat civil al decret de trilingüisme de Bauzá. Aicart va dir  “la majoria de les escoles a Mallorca no estan funcionant. Els pares i mares donen, majoritàriament, suport a la vaga i s’organitzen per no portar els xiquets a escola”.
A més, va afegir que “a dia d’avui la Caixa de Resistència ja ha superat els 147.000€, a base de xicotes aportacions individuals. Això suposa una injecció d’energia i valor fonamental per continuar endavant amb la vaga”.
El portaveu de l’Assemblea de Docents de les Illes també va intervindre anit en un debat a IB3, on informava que el seguiment de la vaga durant aquests dies ha oscil·lat entre 90% i el 45% malgrat els atacs i amenaces del PP balear.
Per últim, aquest diumenge 29 de setembre hi ha convocada una manifestació en suport a la vaga indefinida a les quatre illes. Per la seua banda, la Comissió de Suport del País Valencià ha convocat una concentració a València dilluns 30 de setembre a les 19h davant la seu del PP. La concentració també es convocarà a Castelló davant la seu del PP (Camí la Plana, 6) a les set de la vesprada. I la convocatòria d’Alcant serà a les 19 hores, a la Casa de les Bruixes.
Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories