Joan F. Mira, Socarrat Major

L’Associació Cultural Socarrats, de Vila-real, acaba de concedir el premi Socarrat Major a Joan F. Mira. Escriptor, antropòleg i sociòleg, nascut a la ciutat de València i veí de Castelló des de fa una cinquantena d’anys, és ara mateix un dels intel·lectuals més sòlids i prestigiosos no solament del País Valencià sinó també del conjunt dels Països Catalans. Antic professor de l’institut Ribalta i de la Universitat Jaume I, ha treballat en universitats d’Europa i dels Estats Units d’Amèrica i ha participat en nombrosos congressos internacionals de catalanística i antropologia. Joan F. Mira és membre de l’Institut d’Estudis Catalans.
La seua obra és vasta i abraça camps diversos com el de la sociologia i l’antropologia, l’assaig, la biografia, la traducció i la novel·la. A tall de mostra convé de tenir presents títols com ara Sense música ni pàtria (1995), Borja Papa (1996), Sobre la nació dels valencians (1997), Cap d’any a Houston (1998), Purgatori (2002), El professor d’història (2008), Els Borja. Família i mite (2000), Sant Vicent Ferrer. Vida i llegenda d’un predicador (2002), La prodigiosa història de Vicent Blasco Ibáñez (2004), Vida i final dels moriscos valencians (2009), En un món fet de nacions (2008), Europeus. Retrat en setanta imatges (2010), El tramvia groc (2013). Etcètera, etcètera. En reconeixement de la seua obra admirable, Joan F. Mira ha rebut les distincions següents, entre moltes d’altres: premi Joan Fuster d’assaig, Creu de Sant Jordi, Medalla d’Or de la ciutat de Florència, premi Sant Jordi de novel·la, premi Nacional de la Crítica (per partida doble: per Purgatori i per El professor d’història) i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.
El premi Socarrat Major li serà lliurat durant un sopar d’homenatge, que tindrà lloc al restaurant Cal Dimoni (avinguda d’Europa, núm. 15) de Vila-real, el pròxim dia 7 de febrer, a partir de les 7.30 de la vesprada. El sopar és obert a tots els públics.

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories