Escola Valenciana guanya el premi Martí Gasull

La federació d’entitats va guanyar el guardó a l’exemplaritat en defensa de la llengua catalana que atorgava la Plataforma per la Llengua dissabte passat

Entre els finalistes s’hi trobaven el filòleg i escriptor Albert Jané i impulsor de la revista infantil Cavall Fort, i l’empresa Cerveses Moritz. Els tres finalistes van ser escollits pel jurat d’entre les més de 150 candidatures i autocandidatures que es van rebre a través de correu ordinari i electrònic. El jurat que els va seleccionar com a finalistes està format per 7 persones: Jaume Cabré, Bernat Joan, Rosa Serrano, Jordi Manent, Carles Torner, Òscar Escuder i Bernat Gasull. El guardó s’atorga mitjançant votació popular per Internet i més de 8.000 persones van participar en escollir el guanyador.

Escola Valenciana, la Federació d’Associacions per la Llengua, és una entitat cívica formada per 29 associacions comarcals que treballen per la normalització lingüística en tots els àmbits d’ús de la llengua, amb especial incidència en el sistema educatiu valencià. El guanyador de la primera edició del Premi Martí Gasull i Roig va ser l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

Vicent Moreno, president de l’entitat cívica, va recollir el premi i va dir: ‘Gràcies, gràcies de tot cor a la gent que ha volgut destacar la nostra tasca. Aquest premi és de i per a la societat valenciana. Tantíssima gent que viu en valencià a un país que no sol ser retratat. Un País Valencià que dóna l’esquena a l’especulació i la demagògia. Un país construït des de la base, que dignifica cada dia el fet d’estimar el nostre màxim tret d’identitat’.

Des de la Delegació de l’IEC a Castelló volem felicitar Escola Valenciana per aquest merescut guardó.

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories