AMB LA PRIMAVERA, TORNEN ELS VERMUTS LITERARIS A CASTELLÓ DE LA PLANA

La castellonenca Maria Folch hi presentarà la seua primera novel·la, Després vénen els anys, el dissabte 14 de maig. Dissabte 4 de juny serà el torn de l’historiador Vicent Baydal i el seu assaig sobre el naixement de la identitat valenciana.

Com cada any per primavera, tornen a la capital de la Plana els vermuts literaris, una iniciativa de Castelló per la Llengua i la Delegació de Castelló de l’Institut d’Estudis Catalans per a promoure la lectura i els autors en llengua catalana en un ambient distés i de proximitat. Enguany, història, identitat i memòria construeixen un fil de continuïtat entre dos actes en què, fidels al criteri d’edicions anteriors, s’acullen diferents perspectives i gèneres literaris.

El cicle s’inaugura dissabte 14 de maig (12h, Pati de la Casa de la Cultura, carrer d’Antoni Maura, 4) amb la presència de Maria Folch (Castelló de la Plana, 1966), que hi presentarà el seu debut literari amb Després vénen els anys (Llibres de la Drassana, 2014). Una novel·la que, amb el rerefons de la Guerra Civil i l’èxode dels italians de Iugoslàvia, explora amb una passió inoblidable el misteri de la identitat i de la memòria, a cavall entre l’Alguer, Barcelona i Castelló de la Plana.

El segon vermut tindrà lloc poques setmanes després, dissabte 11 de juny  (12h, Pati de la Casa de la Cultura, carrer d’Antoni Maura, 4), amb la presentació de l’assaig Els valencians, des de quan són valencians? (Editorial Afers, 2016). L’historiador Vicent Baydal (València, 1979) s’hi endinsa en l’estudi empíric dels orígens de la identitat vinculada a la comunitat política del regne medieval de València, des de la seua fundació en 1238 a la dècada de 1360, amb la consolidació de les Corts Valencianes i de la Diputació General o Generalitat.

L’organització proveirà el vermut i es muntaran paradetes on es podran adquirir els llibres. Us convidem a assistir-hi amb ganes d’escoltar però sobretot d’intervenir, de dir-hi la vostra i d’ajudar-nos a construir aquest espai de diàleg.

laveupv001-921

13119029_1816750298552853_5316452888071920921_n

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories