LA FLAMA, SÍMBOL DE CATALANITAT

En tres ocasions durant l’any, celebrem el ritual de la flama, a la qual atorguem la condició de símbol de la nostra llengua i de la nostra cultura. En efecte, al febrer i en ocasió de l’aniversari del naixement de Pompeu Fabra, el món de l’excursionisme celebra la Renovació de la Flama de la llengua catalana, que s’inicia al Canigó i acaba al monestir de Montserrat. Ara, al solstici d’estiu, als tradicionals focs de sant Joan, hi afegim la Flama del Canigó, que baixa d’aquell cim emblemàtic per estendre’s arreu de la nostra geografia. Hi ha encara una tercera celebració, en la qual la flama és protagonista, el Correllengua, que recorre el nostre territori, a començament d’octubre.

Així doncs, el dia 23, vespra de sant Joan, la Flama del Canigó torna a Castelló de la Plana, amb el programa següent: a les 14.45, eixida de la comitiva de la Flama des de l’avinguda de la Mar (al pàrquing del supermercat Lidl); continua per l’avinguda i el passeig de Bonavista, fins a la tinença d’alcaldia del Grau. A les 15.15, encesa de la Flama a la tinença d’alcaldia.

Hi participaran, entre d’altres, el vicealcalde i el delegat de l’Institut d’Estudis Catalans.

flama_canigo

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories