LA DELEGACIÓ DE L’INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS A CASTELLÓ COL·LABORA EN LA COMMEMORACIÓ DELS 85 ANYS DE LES NORMES DE CASTELLÓ

Com cada any per aquestes dates presentem els actes commemoratius dels 85 anys de les Normes de Castelló que organitzem la plataforma cívica Castelló per la Llengua, que aplega més de vint partits, sindicats i associacions de Castelló de la Plana, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló.

Enguany, els actes giraran entorn de la reivindicació d’un espai comunicatiu propi, amb l’obertura immediata de les emissions de la ràdio i la televisió À Punt i la recuperació del senyal de TV3 i Catalunya Ràdio, sota el lema Sense senyal, no sense veu: volem ja À Punt i TV3!.

Els actes centrals de la commemoració tindran lloc dissabte 16 de desembre de 2017 a la Plaça de les Aules. La diada començarà a les 11h amb la consolidada  fira d’entitats, que combina paradetes informatives de més de 30 col·lectius amb activitats adreçades (sobretot) als infants: tallers de cultura popular amb la Muixeranga de la Plana i el ball de dimonis Botafocs, animació infantil amb l’Esplai Pentecosta i l’escoleta La Lluna, i contacontes a càrrec de Contaclown. Més endavant, a les 14h tindrà lloc un dinar popular seguit de l’actuació de la Rondalla Primer de Maig a les 16h.

Finalment, a les 18h arribarà el tram reivindicatiu de la jornada, amb una concentració a la mateixa plaça de les Aules, amb l’actuació de la Conlloga-Muixeranga de Castelló i la Muixeranga de Cullera. Posteriorment ens traslladem a la Casa Matutano, seu de la signatura de les Normes un 21 de desembre de 1932, per a llegir el manifest de la convocatòria.

Prèviament, el dimecres 13 de desembre, a les 19:30h a la sala d’actes de la Casa dels Caragols, tindrà lloc una conferència d’Andreu Casero, professor de periodisme de la Universitat Jaume I i membre de l’IEC, sobre La llengua i l’espai de comunicació en l’era de Facebook i Twiter. L’acte el coorganitzem Castelló per la Llengua i la Delegació de Castelló de l’Institut d’Estudis Catalans i el presentarà i moderarà Violeta Tena, periodista d’El Temps i vicepresidenta  de la Unió de Periodistes Valencians.

A més, algunes entitats integrants de Castelló per la Llengua han preparat actes commemoratius propis. Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

Demostrem que estem sense senyal però no sense veu: el 16 de desembre, tothom a la Plaça de les Aules!

Castelló per la LLengua

 

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories