Comencen els actes en commemoració de les Normes de Castelló sota el lema ‘Volem viure en valencià’

La delegació de l’IEC a Castelló col·labora amb l’organització de les conferències i actes previs

Els actes previs comptaran amb actes organitzats pel conjunt de la plataforma però també amb nombrosos actes organitzats per les entitats que en formen part, de manera que s’amplifica la repercussió de la commemoració i s’intenta abastar un espectre més ampli de públic:

Els actes propis de la plataforma consistiran en un cicle de conferències, en què intervindran els especialistes Xavier Melgarejo i Ferran Suay que parlaran, respectivament, de les possibles aplicacions del model finlandés d’educació multilingüe al País Valencià i de com exercir els nostres drets lingüístics com a catalanoparlants.

Pel que fa als actes organitzats per les entitats de la plataforma, hi haurà nou activitats diferents al voltant del fet lingüístic, amb diversos formats: xerrades, taules rodones, la presentació d’un llibre i la projecció d’un documental, etc.

Els actes organitzats per les entitats que formen part de la plataforma van començar dijous passat amb la projecció del documental Què ens passa, valencians!? Organitzada per CCOO, ahir va tindre lloc la presentació del llibre La desconnexió valenciana, organitzada per l’IEC. Avui, de matí, el CULC organitza la presentació de l’Informe sobre els resultats del pla pluriennal de multilingüisme de l’UJI i, de vesprada, l’STEPV organitza la taula rodona La docència en valencià i del valencià: entrebancs i futur. Dissabte al matí l’Assemblea de Joves Renaix! Organitza una taula redona titulada Les línies en valencià: un conflicte obert. Els actes dels col·lectius continuaran la setmana vinent amb la xerrada organitzada per EUPV-Grau Columbretes, les illes d’un País, la conferència organitzada per Compromís Treballar per la igualtat lingüística. La Política Lingüística de Compromís, el taller per la llengua organitzat per l’EIP Parlem valencià. Taller d’assertivitat lingüística i la xerrada organitzada pel SEPC És possible una escola valenciana plurilingüe i de qualitat?

Els actes propis de la plataforma tindran lloc el 9 i 11 de desembre a la Llotja del Cànem. Us deixem tot el programa perquè pugueu consultar-lo.

Finalment, els actes centrals de la commemoració es concentraran el dissabte 13 de desembre, amb les ja tradicionals excursió per les muntanyes de la Plana Alta, fira d’entitats i manifestació, seguides de festa i música.

Enguany la fira d’entitats, una altra vegada a la plaça Santa Clara, comptarà amb un concert de Trobadorets i un contacontes a càrrec de Rosabel Canós, a banda de nombroses activitats per a xiquets i tallers de cultura popular.

La manifestació eixirà a les 18h des la plaça de la Independència (la Farola), i durant el recorregut gaudirem de les albades de Pep Martí i de l‘actuació de la Conlloga-Muixeranga de Castelló.

La diada acabarà amb una jam session al Casal Popular, una proposta festiva i alhora participativa.

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (317)
General (319)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories