Reconeixement de la Fundació Huguet al documental Una llengua que camina i al cantautor Pau Alabajos

La Fundació els lliura el Premi a la millor creació cultural en català del 2011, en un acte presidit per l’alcalde de Castelló, Alfonso Bataller.

El dissabte 2 de juny de 2011, l’edifici consistorial va acollir el lliurament del premi  anual que la Fundació Huguet atorga a la millor iniciativa en favor de la llengua catalana. Els guardonats en aquesta edició han estat el cantautor de Torrent, Pau Alabajos, pel seu disc Una amable, una trista, una petita pàtria, i el reportatge Una llengua que camina, dirigida per Amanda Gascó i produïda per VilaWeb, amb coproducció de Televisió de Catalunya i amb el suport d’Escola Valenciana, Edicions Bromera, Edicions 96 i l’Institut Català de les Indústries Culturals.

Els membres de la Fundació Josep Guia i Vicent Pitarch van ser els encarregats d’explicar les raons de l’elecció dels guardonats. El documental, que es va estrenar l’octubre de 2011, ha estat secundat també pel premi de Comunicació i Difusió Cultural de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i s’ha convertit, en paraules de Vicent Pitarch, en “el document insígnia d’Escola Valenciana”, centrat en les vivències quotidianes de cinc personatges amb orígens socials i territorials ben diferenciats, però amb una única protagonista de fons, la comunitat valencianoparlant.

Una vegada lliurat el premi per l’alcalde, Pau Alabajos per una banda, i Vicent Partal i Amanda Gascó per l’altra, van intervenir per agrair el reconeixement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories