L’UJI homenatja a Carles Salvador

Aquest setembre continuen les activitats organitzades per la Universitat Jaume I entorn el vuitanta aniversari de les Normes de Castelló. En aquest mes es farà un homenatge a Carles Salvador, signatari i difusor de les Normes. Del 25 de setembre al 27 d’octubre es podrà visitar a la Biblioteca de l’UJI l’exposició del fons d’Enric Matalí dels cursos de valencià de lo Rat Penat, fundats per Carles Salvador. L’exposició es podrà visitar de nou del matí a nou de la nit. Així mateix, el 25 de setembre la universitat organitza la projecció de dos documentals. Aquest dia, a la Llotja del Cànem a les set de la vesprada podrem veure el documental Una llengua que camina, realitzat per Escola Valenciana i Carles Salvador. La llarga vida de les paraules.

La Universitat Jaume I, com a signe del seu compromís amb el redreçament de la nostra llengua i la nostra cultura, ha tingut la iniciativa de commemorar el vuitanta aniversari de les Normes de Castelló mitjançant un seguit d’actes que començaren a l’abril.

La commemoració gira principalment al voltant de tres signataris destacats de les Normes de Castelló: Carles Salvador, Josep Pascual i Tirado I Enric Soler i Godes, a més de Joan Fuster, important difusor de les Normes, de qui enguany se celebren els cinquanta anys de la publicació de Nosaltres els valencians, tots quatre vinculats per la defensa de l’idioma.

L’Institut d’Estudis Catalans col·labora amb aquest cicle d’activitats, que també es recolzat per l’Ajuntament de Castelló, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ACV Tirant lo Blanc, Àrea de Filologia Catalana, Castelló per la Llengua, Escola Valenciana, Fundació Carles Salvador, Fundació Germà Colón, Fundació Huguet i la Xarxa Vives d’Universitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (314)
General (316)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories