L’UJI homenatja a Joan Fuster

Aquest octubre continuen les activitats organitzades per la Universitat Jaume I entorn el vuitanta aniversari de les Normes de Castelló. En aquest mes es farà un homenatge a Joan Fuster, defensor i difusor de les Normes, amb la realització d’una exposició que s’inaugura avui.

L’any 2012 es compleix el 90 aniversari del naixement de l’escriptor i intel·lectual valencià Joan Fuster (Sueca, Ribera Baixa, 1922), així com els 50 anys de la publicació de l’assaig Nosaltres els valencians. Amb aquest motiu la Universitat Jaume I inaugurarà l’exposició Joan Fuster. Nosaltres els valencians 1962-2012 avui a les 19.30h a la Llotja del Cànem. L’exposició romandrà oberta fins el 4 de novembre i es podrà visitar de dimarts a divendres de 17.30 a 20.30 h; dissabte d’11.30 h a 13.30 h i de 17.30 h a 20.30 h i diumenge de 18 a 20 h.

La Universitat Jaume I, com a signe del seu compromís amb el redreçament de la nostra llengua i la nostra cultura, ha tingut la iniciativa de commemorar el vuitanta aniversari de les Normes de Castelló mitjançant un seguit d’actes que començaren a l’abril.

La commemoració gira principalment al voltant de tres signataris destacats de les Normes de Castelló: Carles Salvador, Josep Pascual i Tirado I Enric Soler i Godes, a més de Joan Fuster, , tots quatre vinculats per la defensa de l’idioma.

L’Institut d’Estudis Catalans col·labora amb aquest cicle d’activitats, que també es recolzat per l’Ajuntament de Castelló, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ACV Tirant lo Blanc, Àrea de Filologia Catalana, Castelló per la Llengua, Escola Valenciana, Fundació Carles Salvador, Fundació Germà Colón, Fundació Huguet i la Xarxa Vives d’Universitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories