Avui es presenta a l’IEC el portal Antoni M. Alcover, que recull l’obra digitalitzada del lingüista mallorquí

La presentació, que s’emmarca dins la celebració de l’Any Alcover, serà avui, dimarts 23 d’octubre, a les set del vespre, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Insitut d’Estudis Catalans; la presentació serà a càrrec de la professora Maria Pilar Perea.

El portal Antoni M. Alcover és un web, impulsat per l’Institut d’Estudis Catalans i dirigit per la professora de la Universitat de Barcelona Maria Pilar Perea, que recull digitalitzada gran part de l’obra de l’impulsor del Diccionari català-valencià-balear. La presentació del portal es farà demà dimarts, 23 d’octubre, a les set del vespre, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC, i serà a càrrec de M. Pilar Perea. Hi intervindran Salvador Giner, president de l’Institut, i Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC.

Aquest portal reuneix el producte de les eixides filològiques de mossèn Alcover per tot el domini de llengua catalana, que es van traduir en la redacció de setanta-cinc quaderns de camp i en la publicació del Bolletí del Diccionari de la llengua catalana (1902-1936) ―la primera revista filològica de la península Ibèrica―, dels dietaris de viatge i de La flexió verbal en els dialectes catalans.

La presentació del portal s’emmarca dins la commemoració de l’Any Antoni M. Alcover 2012. Enguany fa cent cinquanta anys que va néixer mossèn Antoni M. Alcover, recopilador de les rondalles mallorquines, responsable del I Congrés Internacional de la Llengua Catalana de l’any 1906 i primer president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i també cinquanta anys de la finalització del Diccionari català-valencià-balear que ell va promoure i que va acabar Francesc de B. Moll.

L’IEC retransmetrà l’acte en directe per Internet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories