El delegat de l’IEC de Castelló, Vicent Pitarch, participa avui en la Setmana PEN Català a les Illes Balears

El filòleg i sociolingüista de Vila-real participarà avui en la taula rodona “La paraula crema el foc” junt a Josep Maria Terricabras. L’acte tindrà lloc a les vuit de la vesprada a la Seu de l’Institut Ramón Llull de Mallorca i serà moderat per Sebastià Perellló.

Des de la seva fundació, el PEN Català ha estat una plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana. Aquesta projecció internacional s’ha fet a través de la seva participació activa amb els objectius del PEN Internacional, fonamentalment la defensa de la llibertat d’expressió i la lluita per a l’alliberament dels escriptors empresonats.

PEN Català va ser creat l’any 1922 –només un any després que C.A. Dawson Scott fundés a Londres el PEN Internacional —per Josep M. López-Picó i Carles Riba, que n’esdevingué el primer president. Després entre d’altres ho han estat Pompeu Fabra, Josep Carner, J.V. Foix, Joan Oliver, Maria Aurèlia Capmany, Jordi Sarsanedas, Dolors Oller i en l’actualitat està presidit per Carme Arenas.

La Setmana PEN Català commemora el Dia Internacional de l’escriptor empresonat i atorga el III Premi Internacional Veu Lliure-PEN Català. Podeu consultar el programa sencer ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories