S’estrena l’espectacle “Nosaltres, els fusterians”

Aquest dimecres 31 d¡’octubre, a les 19.30h, s’estrena a la Casa de Cultura de Castelló “Nosaltres, els fusterians”, un espectacle al voltant de la correspondència de Joan Fuster amb els seus amics Bartra, Pla, Carner, Riera Llorca i Carner, entre d’altres.

L’associació rodonorsinvictes ens oferirà aquesta aproximació privada a l’intel·lectual. La permanència de Fuster a Sueca no li impedí assolir una enorme projecció sobree l conjunt de la cultura catalana, mantenir estretes relacions amb els seus grans noms i exercir un mestratge intel.lectual contribuint decisivament a la reconstrucció civil, al redreçament cultural i polític del país. La llunyania física l’obligava a mantenir una intensa relació epistolar amb una àmplia nòmina de corresponsals.

Les cartes de Fuster, conformades dia a dia durant més de cinquanta anys, constitueixen una magnífica font per al coneixement i l’estudi d’un període particularment difícil de la nostra societat.

Fuster no va voler tenir telèfon al seu domicili del carrer Sant Josep 10 de Sueca  fins pocs mesos abans de morir. A canvi, el correu espanyol i el servei estatal de telègrafs van tenir en Fuster un usuari constant.

Les seues cartes conviden a entrar en l’esfera privada del nostre intel.lectual del segle XX més lúcid. Perquè, en definitiva, són la transcripció de la vida immediata.

En aquest any d’efemèrides fusterianes -20 anys de la seua mort, 90 del seu naixement, 50 de Nosaltres, els valencians– l’Institut d’Estudis Catalans i la plataforma Castelló per la Llengua coorganitzen aquest homenatge a l’autor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Properes activitats
  • No hi ha novetats

Cicle de conferències Conferència Congrés Fira Jornada científica Activitats (322)
General (324)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Categories